Advies nodig bij koop of huur?
Bel 0165 - 317 855
Winkelwagen0

Orbitaal lassen

Iedere las-uitdaging vraagt om een eigen aanpak. Er zijn vele verschillende lasmethoden, zoals MIG- en MAG-lassen, plasmalassen en TIG-lassen, vele soorten beschermgassen, soorten elektroden en andere variabelen om de perfecte las voor uw vraagstuk te creëren. 


Bent u op zoek naar dé manier om pijpverbindingen van een bijzonder hoogwaardige kwaliteit te maken? Dan is orbitaal lassen zeer geschikt. Het gehele proces van orbitaal lassen is volledig geautomatiseerd en daardoor is deze lasmethode geschikt om zeer nauwkeurig constant dezelfde kwaliteit las te leggen. 


Het team van Euroweld staat voor u klaar om u te adviseren over welke las het beste bij uw vraagstuk past. We zijn al jarenlang actief en ondersteunen u graag proactief door altijd de beste lasapparatuur te leveren, zowel op basis van huur als verkoop. Meer weten? Neem contact met ons op. 

Hoe werkt orbitaal lassen?

Orbitaal lassen is afgeleid van het Latijnse woord ´Orbita´, wat ´baan´ betekent. Bij orbitaal lassen wordt de las rondom een buis gemaakt: de laskop draait volledig rondom de de buis. Dit proces werkt geautomatiseerd en volgt altijd een vaste baan, zodat de las altijd perfect recht gemaakt wordt. Orbitaal lassen is een geautomatiseerde manier van TIG-lassen. Er wordt, net als bij TIG-lassen, gelast met een niet-afsmeltende elektrode die van wolfraam gemaakt is. 


Na het instellen van de lasapparatuur is het slechts een kwestie van het aanvoeren van de te lassen pijpen. 

Welk beschermgas wordt er gebruikt bij orbitaal lassen?

Het beschermgas beschermt de elektrode, het smeltbad en de buis tegen invloeden van buitenaf, waaronder de omringende lucht. Bij TIG-lassen en orbitaal lassen wordt gebruik gemaakt van inerte beschermgassen, zoals argon. Dit zijn gassen die niet reageren met het smeltbad. Het aan elkaar vast lassen van twee buizen kan handmatig gedaan worden, maar dit vraagt zeer veel ervaring en een manipulator, om de buis 360 graden te draaien. Dit maakt het handmatig aan elkaar lassen van buizen of pijpen erg lastig.

Wanneer wordt orbitaal lassen gebruikt?

Middels orbitaal lassen kunnen buizen en pijpen met een perfecte las aan elkaar gemaakt worden. Daardoor is deze lasmethode van zeer hoge kwaliteit en geschikt voor industrieën als de farmacie en de zuivelindustrie, waar nauwkeurigheid gevraagd wordt en de kwaliteitseisen bijzonder hoog zijn.

De voordelen van orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een veelgebruikte lasmethode die ingezet wordt wanneer er snel gewerkt moet worden en de las van hoge kwaliteit moet zijn. 


Meer weten over orbitaal lassen?

Omdat orbitaal lassen geautomatiseerd werkt en een las van zeer hoge kwaliteit levert, is het een veelgebruikte methode in grotere productieprocessen. Het aan elkaar lassen van buizen en pijpen kan op verschillende manieren, maar orbitaal lassen is vaak de beste lasmethode wanneer kwaliteit en consistentie gevraagd worden. 


Euroweld levert verschillende soorten lasapparatuur voor verschillende lasmethodes. Ons ervaren team zet zich graag voor u in bij het adviseren van de juiste producten. Deze kunt u bij ons kopen of huren: we kijken met u mee naar de juiste set-up voor uw vraagstuk.


Wilt u meer weten over orbitaal lassen, onze producten en diensten of over ons bedrijf? Neem gerust contact met ons op of vul het contactformulier in, ons team staat voor u klaar!