Advies nodig bij koop of huur?
Bel 0165 - 317 855
Winkelwagen0

Euroweld & FB Group - klantcase

De samenwerking tussen FB Group en Euroweld

In het Noord-Brabantse Heijningen, vlakbij de havens van Rotterdam en Antwerpen, is FB Group gevestigd. Dit technische bedrijf heeft heel bewust voor deze strategische locatie gekozen: zo’n 95% van de producten die hier ontwikkeld en gebouwd worden, wordt wereldwijd verscheept over het water. 


Frank Vogt is directeur en een van de eigenaren van het bedrijf. Hij legt uit wat FB Group doet: “Wij bouwen zogenaamde skid installaties: mobiele, technische installaties. Dit doen we voor partners over de hele wereld in onder andere de olie- en gasindustrie. Deze producten vragen installaties van hoogwaardige kwaliteit. Bij FB Group ontwerpen en bouwen we alle installaties zelf. Hierbij werken we nauw samen met onze klanten én met onze partners, waaronder Euroweld. We doen niet aan massaproductie: al onze installaties worden op maat gemaakt, afgestemd op de eisen van de klant.”


Ieder product van FB Group is een technisch hoogstandje en er zijn dan ook specialistische machines en gespecialiseerde vakmensen nodig om deze installaties te bouwen. FB Group werkt hiervoor samen met Euroweld. Het bedrijf zet verschillende lasapparaten van Euroweld in, die deels in eigendom zijn en soms, wanneer er extra machines nodig zijn, gehuurd worden. Dit zijn voornamelijk grote, zware machines, zoals manipulatie apparatuur en een band lasmachine. 


Lassen is net als koken

Lassen op dit niveau is een kunst op zich. Frank geeft aan dat een goede lasser te vergelijken is met een sterrenkok: “Onze lassers hebben enorm veel kennis van materialen en van de mogelijkheden op het gebied van lassen. Voor ieder type las zoekt de lasser de juiste ingrediënten en het juiste gereedschap. Door te variëren met onder andere het beschermgas, toevoegmateriaal en de temperatuur, komt de lasser tot een recept voor de perfecte las.”


Bij dit specialistische werk wordt zeer specifieke apparatuur gevraagd. Euroweld beschikt over een groot aanbod aan lasapparaten die ook geschikt zijn voor gebruik in dit zware en industriële segment. De apparatuur wordt volledig afgesteld naar de wensen van de lassers. Het team van Euroweld heeft veel ervaring en werkt al lang samen met de technische mensen van FB Group. 


Het Porthos project

Een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen FB Group en Euroweld is het Porthos Project, wat staat voor Port of Rotterdam CO? Transport Hub and Offshore Storage. Deze installatie is ontwikkeld om CO? van de haven van Rotterdam te transporteren naar lege gasvelden die onder de Noordzee liggen, op een diepte van zo’n 3 kilometer. De verschillende vaten die bij dit project worden ingezet, worden met behulp van de apparatuur van Euroweld gebouwd. 


Iedere las moet goed zijn

De producten die wij leveren worden gebruikt in unieke installaties, vaak voor hele specifieke producten. Bij al onze projecten gelden scherpe deadlines en onze klanten stellen hoge eisen. In deze industrie moet iedere las 100% goed zijn. Kwaliteit staat dan ook voorop bij FB Group,’ vertelt Frank.


Ook op het gebied van certificeringen en keuringen worden strenge eisen gesteld. Dit geldt voor het eindproduct, maar ook de lasapparatuur die gebruikt wordt moet aan allerlei eisen voldoen. Euroweld stelt de lasapparatuur af, test ieder product grondig en keurt tevens alle lasapparaten voordat ze naar FB Group gestuurd worden. Deze certificering is belangrijk voor FB Group en voor hun klanten: zo kunnen ze laten zien dat ze écht aan de strengste eisen voldoen. Door deze certificering te leveren en de apparaten helemaal op maat af te stellen, is het product direct te gebruiken wanneer het binnenkort bij FB Group.


Een betrouwbare partner die meedenkt

Wanneer er een lasmachine binnenkomt bij FB Group, dan gaan de lassers meteen aan de slag. Snelheid is geboden in deze industrie: er gelden strikte deadlines bij ieder project. Vertrouwen in de apparatuur en de samenwerkingspartners is hierin zeer belangrijk en dat vertrouwen heeft FB Group in Euroweld. 


Frank: “We werken al heel lang samen met Euroweld. In onze industrie is het van groot belang dat onze apparatuur altijd werkt en goed afgesteld binnenkomt. Wanneer er onverhoopt toch iets gebeurt, dan is één telefoontje genoeg. Vaak staat de monteur van Euroweld dan al binnen een kwartier bij ons op de stoep - dát is de service die wij nodig hebben. Inmiddels kennen onze mensen de monteurs van Euroweld goed, dit versterkt de relatie en zorgt voor een hele fijne samenwerking.” 


Meer weten over Euroweld als partner?

Euroweld werkt samen met FB Group en verschillende andere technische partijen als partner voor het verhuren en de verkoop van (specialistische) lasapparatuur. We zorgen ervoor dat uw lasapparaten gekeurd en gecertificeerd geleverd worden en altijd werken. 


Ons team heeft veel kennis in huis. Deze ervaring zetten we graag voor u in om u te adviseren over het gebruik van de juiste lasmachines voor uw project of vraagstuk. Wilt u meer weten over Euroweld, over de producten die wij leveren of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in, we denken graag met u mee.