Advies nodig bij koop of huur?
Bel 0165 - 317 855
Winkelwagen0

MIG/MAG lassen

Wat is MIG lassen?

MIG lassen is een bepaalde lastechniek, waarbij gewerkt wordt met een afsmeltende elektrode. Tijdens het lassen wordt er continu automatisch een draad aangevoerd. Deze draad dient als elektrode en fungeert daarnaast als het toevoegmateriaal, doordat deze ook afsmelt. 


Het smeltbad, het gedeelte waar het toevoegmateriaal uit de elektrode invalt, wordt beschermd door een beschermgas. Bij MIG lassen worden inerte gassen gebruikt. Dit zijn gassen die niet reageren met het smeltbad, zoals argon of een mengsel van argon met een ander gas zoals helium. 


Wat is het voordeel van MIG lassen? 

Het grote voordeel van het werken met inerte gassen is dat de kwaliteit van de las zeer hoog is. Er is geen reactie van het inerte gas met het smeltbad, waardoor er geen invloed is van het gas op de kwaliteit van de las. 


Wat is MAG lassen?

MAG lassen werkt op precies dezelfde manier als MIG lassen: ook bij deze lastechniek wordt er een draad aangevoerd, die als afsmeltende elektrode én als toevoegmateriaal fungeert. 


Waar bij MIG lassen gebruik wordt gemaakt van inerte gassen, worden bij MAG lassen actieve gassen gebruikt, zoals CO2. Een actief gas reageert wél met het smeltbad. Wanneer u CO2 gebruikt als beschermgas, wordt een deel van de CO2 ontleed door de hitte. CO2 verandert dan in koolstof en zuurstofradicalen, wat zorgt voor een iets minder hoge kwaliteit las. 


Wat is het voordeel van MAG lassen?

Het grote voordeel van MAG lassen ten opzichte van MIG lassen is de prijs. Bij MAG lassen worden actieve gassen gebruikt, zoals CO2. Dit is een goedkope grondstof voor de bescherming van het smeltbad tijdens het lassen, veel goedkoper dan de gassen die bij MIG lassen gebruikt worden. 


Wat zijn de verschillen tussen MIG en MAG lassen?

Het grote verschil tussen MIG en MAG lassen is het type gas wat gebruikt wordt om het smeltbad te beschermen. Bij MIG lassen worden inerte gassen gebruikt: gassen die niet reageren op het smeltbad. Bij MAG lassen wordt gewerkt met actieve gassen die wel reageren, zoals koolstofdioxide (CO2). 


Wat zijn de voordelen van MIG en MAG lassen?

MIG/MAG lassen brengt vele voordelen met zich mee, waaronder:


Zijn er nadelen aan MIG/MAG lassen?

Naast de voordelen van MIG/MAG lassen hebben deze lastechnieken enkele nadelen:Meer informatie over lassen, beschermgassen en lasapparatuur?

Bent u op zoek naar een partner die met u meedenkt op het gebied van lassen? Het team van Euroweld staat voor u klaar. Wij hebben veel ervaring met allerlei lastechnieken en apparatuur, deze kennis zetten we graag voor u in. Wanneer u vragen heeft over welke lasapparatuur of techniek het best past bij uw situatie, neem dan gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in.