Advies nodig bij koop of huur?
Bel 0165 - 317 855
Winkelwagen0

Plasmalassen

Wat is plasmalassen?

Plasmalassen lijkt sterk op TIG lassen. Ook bij plasmalassen is de elektrode gemaakt van wolfraam en wordt het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd. Echter, bij plasmalassen zit de elektrode dieper in de lastoorts verborgen. Dit is om het plasma met hogere snelheid uit de toorts te blazen, wat voor meer verkoeling van het plasma zorgt. Deze extra koeling is nodig omdat plasma zeer heet wordt: tijdens het lassen kan het plasma wel 24.000° of meer worden. Het koperen mondstuk wordt daarnaast met water gekoeld. 


Er wordt een apart beschermgas om het plasma heen geblazen, meestal helium of argon. Dit draagt bij aan het zo smal mogelijk houden van de plasmabundel. 


Wat zijn de voordelen van plasmalassen?


Wat zijn de nadelen van plasmalassen?

Meer informatie over lassen, beschermgassen en lasapparatuur?

Bent u op zoek naar een partner die met u meedenkt op het gebied van lassen? Het team van Euroweld staat voor u klaar. Wij hebben veel ervaring met allerlei lastechnieken en apparatuur, deze kennis zetten we graag voor u in. Wanneer u vragen heeft over welke lasapparatuur of techniek het best past bij uw situatie, neem dan gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in.