Advies nodig bij koop of huur?
Bel 0165 - 317 855
Winkelwagen0

TIG lassen

Wat is TIG lassen?

TIG lassen is een lastechniek waarbij een elektrode wordt gebruikt die niet afsmelt. De elektrode bij TIG lassen is gemaakt van wolfraam. Bij TIG lassen wordt het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd. Dit maakt TIG lassen een lastigere vorm van lassen, omdat je altijd twee handen nodig hebt. 

Als beschermgas wordt, net als bij MIG lassen, gebruik gemaakt van inerte gassen. Bij TIG lassen wordt vaak gekozen voor argon als beschermgas, omdat argon een relatief goedkoop edelgas is. 

 

Wat zijn de voordelen van TIG lassen?

 

Wat zijn de nadelen van TIG lassen?


 Wat is het verschil tussen MIG/MAG en TIG lassen?

Waar MIG/MAG lassen werkt met een smeltende elektrode, werkt TIG lassen dus op basis van een niet-afsmeltende elektrode. Bij TIG lassen moet het toevoegmateriaal handmatig toegevoegd worden, waardoor het lasproces lastiger te leren is. Daar staat tegenover dat er met TIG lassen een nog hogere kwaliteit las gehaald kan worden. 


Meer informatie over lassen, beschermgassen en lasapparatuur?

Bent u op zoek naar een partner die met u meedenkt op het gebied van lassen? Het team van Euroweld staat voor u klaar. Wij hebben veel ervaring met allerlei lastechnieken en apparatuur, deze kennis zetten we graag voor u in. Wanneer u vragen heeft over welke lasapparatuur of techniek het best past bij uw situatie, neem dan gerust contact met ons op of vul ons contactformulier in.