ESAB Tig lasapparatuur

Euroweld lastechniek verkoopt en verhuurt TIG lasapparatuur van ESAB zoals de Aristo Tig 4000i voor het TIG- en MMA-lassen met gelijkstroom, diverse inverters (compact, draagbaar, pulserend enz.) en handige instrumenten voor het afstellen van MMA machines, transformators en gelijkrichters. Het toestel EASB Origo Tig 3000i AC/DC, TA24 AC/DC is ontwikkeld voor veeleisende TIG lastoepassing en alle materialen. Het toestel heeft zowel in DC als in AC een zeer goede start en een stabiele boog.


 

ESAB Aristo Tig 4000i PDF download

ESAB Aristo Tig 4000i

ESAB Aristo® Tig 4000i
De ESAB Aristo® Tig 4000i is een 400 A stroombron die geschikt is voor het TIG- en MMA-lassen met gelijkstroom. Er zijn 2 bedieningspanelen beschikbaar; T4 en T6. Beide hebben TIG en MMA instelmogelijkheden. T6 heeft bovendien TIG-DC pulsen, geavanceerde MMA functies en 10 geheugenprogramma's. Het syteem kan uitgebreid worden met een waterkoeleenheid en een meervoudige spanningseenheid. Stroombron met max 400 ampere. Stevige Alutech behuizing. Energiebesparingsfunctie. Ingebouwd stoffilter.
 
Leveringsomvang
5 m voedingskabel
ESAB Origo Tig 3000i AC/DC, TA24 AC/DC PDF download

ESAB Origo Tig 3000i AC/DC, TA24 AC/DC

ESAB Origo™ Tig 3000i AC/DC, TA24 AC/DC
Dit toestel is ontwikkeld voor veel eisende Tig lastoepassing en dit voor alle materialen. De ESAB Origo TIG 3000i heeft zowel in DC als in AC een zeer goede start en een zeer stabiele boog. De ''ESAB square wave function'' zorgt er namelijk voor dat steeds de beste boogcontrole heeft, met het laagste geluidsniveau, zonder afbreuk te doen aan het lasresultaat.
 
Leveringsomvang
5 m primaire kabel, massakabel 4.5m
ESAB Caddy Tig 1500i/2200i, TA34 PDF download

ESAB Caddy Tig 1500i/2200i, TA34

ESAB Caddy® Tig 1500i/2200i, TA34
Compacte en draagbare inverter voor TIG lassen, met HF of liftarc start en MMA. Duurzaam en schokbestendig ontwerp met OKC 50 stekkers. Gemakkelijk te gebruiken. Grafische parameter instelling voor geavanceerd TIG lassen. Digitale uitlezing. Afstandsbediening is mogelijk. Gepulseerd TIG lassen die een verhoogde controle en een volledige smeltbadbeheersing biedt. ESAB 2-programma geheugens – tijdens het lassen wisselen tussen twee instellingen. Micro Pulse (TA34 AC/DC) verkleint de warmte beïnvloede zone, van belang bij het lassen van dunne plaat. Regelbare slope up/down en gasnastroom. ArcPlus II regelaar voor betere MMA laskarakteristieken. Hogere laskwaliteit met minder nabehandeling. De ESAB Caddy Tig 1500i last de meest elektroden van Ø 1,6 - 3,2 mm en sommige 4 mm elektroden. Kan functioneren met lange voedingskabels tot 100 m, dit dankzij de ingebouwde PFC print. IP 23 - ontworpen om buiten te gebruiken en veilig op alle werkplekken.
 
Leveringsomvang
3 m voedingskabel met stekker, 2m gasdarm en 2 klemmen
ESAB Caddy Tig 2200i AC/DC PDF download

ESAB Caddy Tig 2200i AC/DC

ESAB Caddy® Tig 2200i AC/DC
Compacte en draagbare inverter voor AC/DC TIG lassen, met HF of liftarc start en MMA. Duurzaam en schokbestendig ontwerp met OKC 50 stekkers. Matriaaldikte kan ingesteld worden bij TIG lassen (TA33 AC/DC). Gepulseerd TIG lassen (TA34 AC/DC) met balansregeling en instelbare wisselstroomfrequentie die een volledige smeltbadbeheersing biedt. ESAB 2-programma geheugens – tijdens het lassen wisselen tussen twee instellingen. Micro Pulse (TA34 AC/DC) verkleint de hitte beïnvloede zone, van belang bij het lassen van dunne plaat. Regelbare slope up/down en gasnastroom. Afstandsbediening mogelijk. ArcPlus II regelaar voor betere MMA laskarakteristieken. Last alle types van matriaal, inclusief aluminium en met een dikte tot 5 mm. 
Kan functioneren met lange voedingskabels tot 100 m. IP 23 - ontworpen om buiten te gebruiken en veilig op alle werkplekken.
 
Leveringsomvang
3 m voedingskabel met stekker, 2 m gasslang met 2 slangklemmen, massakabel 3m
ESAB Origo Tig 3001i, TA23 PDF download

ESAB Origo Tig 3001i, TA23

ESAB Origo™ Tig 3001i, TA23
Voor industrieel gebruik en voor reparatie- en onderhoudstoepassingen.Het stevige ontwerp maakt de ESAB Origo™ Tig 3001i geschikt om overal te lassen. Eenvoudig in gebruik en betrouwbaar. De ESAB Origo™ TA23 is een bedieningspaneel met de basisinstellingen voor TIG-lassen. Het paneel geeft alle instellingen goed weer en maakt de bediening zo snel en efficiënt mogelijk. Met de ESAB Origo™ Tig 3001i kan je koolstofstaal en inox lassen, vanaf een plaatdikte van 1,0mm.
 
Leveringsomvang
5 m netkabel met stekker, 2 m gasslang met 2 slangklemmen, massakabel 4,5 m met klem.
ESAB Tigaid 315 AC/DC PDF download

ESAB Tigaid 315 AC/DC

ESAB Tigaid 315 AC/DC
De ESAB Tigaid 315 AC/DC is een handig instrument voor het afstellen van MMA machines, transformators en gelijkrichters voor TIG toepassingen. Tigaid controleert de stroomtoevoer, HF onsteking en de gasdoorvoer. Waneer de traploze en elektronisch gecontroleerde MMA bron wordt gebruikt, dan is het mogelijk om de actuelestroomfunctie en hellingsfunctie te verkrijgen.
ESAB Origo Tig 3001i, TA24 PDF download

ESAB Origo Tig 3001i, TA24

ESAB Origo™ Tig 3001i, TA24
Voor geavanceerd industrieel gebruik en voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Deze ESAB TIG-machine levert een veilige start en een stabiele boog. Alle roestvrij en koolstofstaal soorten en de meeste andere materialen vanaf een plaatdikte van 0,5 mm kunnen worden gelast met uitstekende kwaliteit.
ESAB Origo Tig 4300iw AC/DC, TA24 AC/DC PDF download

ESAB Origo Tig 4300iw AC/DC, TA24 AC/DC

ESAB Origo™ Tig 4300iw AC/DC, TA24 AC/DC 
Zowel bij het lassen met gelijkstroom (DC) als het lassen met wisselstroom (AC), heeft de ESAB Origo™ Tig 4300iw AC/DC uitstekende starteigenschappen en een zeer stabiele boog. Kenmerkende materialen voor het AC-lassen zijn aluminium, magnesium en hun legeringen. De rest van de materialen zoals laag- en hooggelegeerd staal, koper of koperlegeringen worden met gelijkstroom gelast. 
 
- Min/max stroominstelling bij gebruik van het T1 CAN voetpedaal
- Kwalitatief hoogwaardig TIG-lassen voor een breed toepassingsgebied 
 
- Makkelijk instelbaar Alle parameters worden begrijpelijk gepresenteerd
- QWave™ AC-lassen met zeer stabiele boog en een laag geluidsniveau
- Balansregeling en instelbare wisselstroomfrequentie Volledige smeltbadbeheersing
- Electrode voorwarmen Sterk verbeterde starteigen-schappen en een langere levensduur van de electrode
- ESAB 2-programma functie Tijdens het lassen wisselen tussen twee instellingen
- DC Pulserend TIG-lassen Volledige beheersing van de warmte-inbreng
- DC Micro Pulse Minimale ''heat effected zone'', van belang bij het lassen van dunne plaat
- Lassen met beklede electroden zowel AC als DC Hot start, Arc force, en polariteitsschakelaar (DC)
- VRD (Voltage Reduction Device) Een veiligheids-functie bij het lassen met beklede electroden
- ESAB Logic Pump ELP, bij het aansluiten van een watergekoelde toorts gaat de koelunit automatisch aan
- ''Slaapstand'' Ventilator en pomp schakelen automatisch uit als de machine ''stand by'' staat
   
Leveringsomvang 
Levering bestaat uit: 5 m voedingskabel met stekker, 2 m gasslang met 2 slangklemmen, werkstukkabel 5 m 
ESAB Caddy® Tig 1500i/2200i, TA33 PDF download

ESAB Caddy® Tig 1500i/2200i, TA33

ESAB Caddy® Tig 1500i/2200i, TA33
Compacte en draagbare inverter voor TIG lassen, met HF of liftarc start en MMA. Duurzaam en schokbestendig ontwerp met OKC 50 stekkers. Gemakkelijk te gebruiken. Heeft alle basisinstellingen die nodig zijn voor een kwaliteits TIG Lassen. Digitale uitlezing. Materiaaldikte instelling voor TIG. Kies de plaatdikte en de machine zal de lasparameters instellen. Regelbare slope up/down en gasnastroom. ArcPlus II regelaar voor betere MMA laskarakteristieken. Hogere laskwaliteit met minder nabehandeling. De ESAB Caddy Tig 1500i last de meeste elektroden van Ø 1,6 - 3,2 mm en sommige 4 mm elektroden. Kan functioneren met voedingskabel tot 100 m, dit dankzij de ingebouwde PFC print.
IP 23 - ontworpen om buiten te gebruiken en veilig op alle werkplekken.
 
Leveringsomvang
3 m voedingskabel met stekker, 2m gasdarm en 2 klemmen.