Buisreinigingsapparatuur

TAG produceert een uitgebreid assortiment backinggas systemen voor het zuiveren van roestvrij staal voorafgaand aan het lassen, waarbij het creëren van de perfecte lasomgeving van het grootste belang is.

Van het beproefde opblaasbare purge zakken systeem en de uitbreiden serie testpluggen (pijpstoppen), tot de nieuwste innovaties zuiveringstechnieken, de Rapid Purge, en de Silicone Double Seal Systemen. Speciaal om het gebruik van gas en zuiveringstijden drastisch te verminderen. Het gebruik in combinatie met onze zuurstof monitoren, zal ons assortiment zuiveringsapparatuur u tijd en geld besparen.


 

TAG Heat Risistant Purge Systems

TAG Heat Risistant Purge Systems

TAG  Heat  Resistant Purge Systems vanaf 2”
 
De TAG Pipe Purge Bag, Rapid Purge Systems en opblaasbare Pipe Stoppers zijn hittebestendig. Deze zijn voor gebruik waarbij tijdens het lassen, de buis een hoge temperatuur heeft, zoals: voorverwarmde leidingen en buizen waarbij hoge temperaturen voor het lassen worden geëist. Deze versies zijn hittebestendig tot 350ºC gedurende 24 uur, of tot 500° C voor korte perioden.
  
De hittebestendige systemen zijn leverbaar voor buisdiameters van 3” tot 80” (75 tot 2035mm).
TAG Rapid Bag System

TAG Rapid Bag System

TAG Rapid Purge Bag System 8”–108”
 
Deze modulaire opblaasbare balgsystemen zijn gemaakt van hittebestendig materiaal. Door het unieke ontwerp van deze systemen wordt het te zuiveren gebied en dus het benodigde gas, drastisch gereduceerd. Door het gebruik van een glow in the dark strip kan door de lasnaad de positie van de zakken nauwkeurig worden bepaald.
Of het nu gaat om een 8” of 80” buis, deze lichtgewicht, maar robuuste systemen maken het verwijderen uit de buis en zelfs door bochten en ellebogen, zeer eenvoudig! Voor het snel en nauwkeurig lassen, met een minimaal gebruik van gas, is de Rapid Purge dé oplossing voor elke lasser. Dit systeem kan het best worden gebruikt in combinatie met onze zuurstof monitoren.

 

TAG Double Seal Purge System

TAG Double Seal Purge System

TAG  Double  Seal Purge System ½”–12”
 
Het TAG Double Seal System is de nieuwste innovatie op het gebied van zuiverprocessen in de laskamer en is ontworpen om zowel het gebruik van gas en de zuivertijd verder te verminderen. Het gas wordt verspreid in de laskamer door middel van een ingebouwde diffuser in de starre, flexibele of gevlochten slang en verlaat deze door de uitlaatgaten in de eerste dubbele schijf unit. Dit proces van gasdiffusie zorgt voor een gelijkmatige gasstroom en voorkomt gasturbulentie achter de las. Hierdoor wordt het risico van zuurstof in de laskamer tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd, wordt hiermee een extreem korte spoeltijd bereikt.
  
Dit systeem kan het best worden gebruikt in combinatie met onze zuurstof monitoren.
TAG Purge Bag Systems

TAG Purge Bag Systems

TAG Purge Bag Systems 2"- 48"
 
Twee opblaasbare zakken zijn verbonden door een gevlochten gasslang. Met inert gas (bijvoorbeeld argon) worden eerst beide zakken aan weerszijden van de las opgeblazen en wordt er (via een vooraf ingestelde klep) gas geblazen in de ruimte tussen de zakken. Hierdoor wordt de zuurstof in de ruimte tussen de zakken verwijderd, zodat de lasser de buis kan lassen zonder oxidatie risico. Zodra de gasstroom stopt lopen de zakken leeg en kunnen ze eenvoudig uit de buis worden verwijderd. Deze modulaire opblaasbare balgsystemen zijn speciaal ontworpen om tijd te besparen en kosten te minimaliseren. Dit systeem kan het best worden gebruikt in combinatie met onze zuurstof monitoren.
TAG Gas Cylinder Purge Systems

TAG Gas Cylinder Purge Systems

TAG  Gas  Cylinder Purge Systems vanaf 8”
 
Gastanks zijn beschikbaar in buizen van 200 mm tot 1000 mm diameter. Dit systeem heeft twee hittebestendige afdichtingslippen, welke 340ºC gedurende maximaal één uur kunnen doorstaan. Dit cilindrisch systeem heeft een extreem korte zuivertijd van 1½ tot 2½ minuut voor alle diameters. De cilinders zijn ontworpen met doorsteekbalgen, wat het mogelijk maakt om het apparaat gemakkelijk uit een recht stuk pijp of een pijp met een aantal bochten kan worden teruggetrokken.
  
De laskamer is geïsoleerd, waardoor gasverbruik wordt geminimaliseerd.