Pijp Afschuinmachines

TAG produceert een breed scala aan draagbare pijp afschuinmachines, variërend van ½" tot 20". Onze afschuinmachines hebben de mogelijkheid om alle vereiste standaard las voorbereidingen te realiseren, zoals V - naden , J - naden en gaten in zacht staal , roestvrij staal , duplex , superduplex en inconel verpakte leidingen. Alle machines in het assortiment zijn koppel reactief , waardoor de operator de pijp kan bewerken zonder het te hoeven fixeren in heet bankschroef.
De nieuwe range machines zijn ideaal voor in de werkplaats of op locatie.

TAG produceert een breed scala pijp-snijmachines, van Orbital zagen voor de workshop, reciprozagen voor on-site werk, vlam -en plasma snijapparatuur en onze meest populaire Split Frame Blisters Pijpsnijders & afkanters variërend van 1" tot 60" en daarbuiten. Neem contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken.

Download de TAG Brochure


 

TAG Prep 2

TAG Prep 2

TAG buis afschuinmachine   ½”– 1½”
 
PREP 2   12.5mm - 42mm I/D
     
De kleinste in de lijn van de buis afschuinmachines met een inwendig klemsysteem. De PREP 2 is klein, licht van gewicht, en toch zeer sterk. Het gelijktijdig inwendig en uitwendig afschuinen en afvlakken van buis is erg eenvoudig en ideaal voor seriewerk. Door zijn kleine formaat en functionaliteit, is het ideaal voor gebruik bij warmtewisselaar, het afvlakken van buizen, lassen verwijderen, en afschuinen van buis.
TAG Prep 2 Auto

TAG Prep 2 Auto

TAG buis afschuinmachine   ½”– 1½”
 
PREP 2 AUTO   12.5mm - 42mm I/D
     
The PREP 2 Auto is een unieke machine, speciaal gemaakt voor het afvlakken van buizen en het verwijderen van lassen van buizen in warmtewisselaars en het afschuinen van de buisplaat. De machine is voorzien van een automatische klemsysteem. Voor het snijden en het vrijgeven van de klem, wordt gebruik gemaakt van een voetpedaal.
TAG Prep 3

TAG Prep 3

TAG buis afschuinmachine   1”– 3”
 
PREP 3   28mm - 76mm I/D
     
De PREP 3 is een van onze meest populaire machines. De goede gewichtsverhouding en de elektrische of pneumatische aandrijving maakt de Prep 3 ongeëvenaard. Het extern & intern afschuinen kan eenvoudig worden uitgevoerd. Zijn grootte, kracht en functionaliteit, maakt het een uiterst populair apparaat. Ideaal voor het uitvoeren van reparaties en onderhoud van ketels en warmtewisselaars. Ideaal voor gebruik bij warmtewisselaar, het afvlakken van buizen, lassen verwijderen, en afschuinen van buis.
TAG Prep 4

TAG Prep 4

TAG buis afschuinmachine   1”– 4”
 
PREP 4   20mm - 108mm I/D
     
De PREP 4 is een populaire, zeer krachtige en veelzijdige machine. Wordt in meeste industrieën gebruikt, maar het meest in energiecentrales tijdens de shut downs. De PREP 4 beschikt over een inwendig klemsysteem van 1” tot 4” en is leverbaar in een pneumatische of elektrische uitvoering. Optionele accessoires zijn onder andere een automatische vergrendeling voor repetitief werk en een elleboog vergrendeling voor de afschuining van ellebogen en fittingen. Op verzoek is ook een heavy duty model leverbaar.
TAG Prep 8

TAG Prep 8

TAG buis afschuinmachine   2”–8”
 
PREP 8   51mm - 203mm I/D
     
Een van onze meest krachtige en populairemachines. Dit is vooral te danken aan zijn indrukwekkend bereik van 51 - 203mm.
 
De PREP 8 is een handzame machine die door 1 man kan worden bediend. Door het gebruik van maximaal 4 tools kan gelijktijdig externe en interne afschuining van zelfs de meest zware buis worden uitgevoerd.
TAG Prep 12

TAG Prep 12

TAG buis afschuinmachine   4”– 12”
 
PREP 12   100mm - 306mm I/D
     
De PREP 12 Buis afschuinmachine heeft een ongelooflijke goede gewichtsverhouding. Voor het afschuinen van dikwandige buizen. Afschuining kan gelijktijdig zowel inwendig als uitwendig worden uitgevoerd. Leverbaar in een pneumatische en elektrische
(AC 110V of 230V) modellen.
TAG Prep 16

TAG Prep 16

TAG buis afschuinmachine   3”– 16”
 
PREP 16   72mm - 406mm I/D
     
De PREP 16 is de eerste in de nieuwe reeks van zware afschuinmachines voor grote diameters.
 
Wordt geleverd met een 3 PK sterke pneumatische of 1750 Watt elektromotor. Met het indrukwekkende bereik van 3-16 inch, kan elke schuine geometrische vorm worden uitgevoerd. Door zijn lichte gewicht en ongeëvenaarde kracht, is de Prep 16 ideaal voor on-site, off shore en andere zware toepassingen.

 

TAG Prep 20

TAG Prep 20

TAG buis afschuinmachine   4”– 20”
 
PREP 20   101mm - 500mm I/D
     
De PREP 20 is een zeer krachtige afschuinmachine, ontworpen voor
een lange levensduur in de meest zware omstandigheden, maar
ook voor gebruik in de werkplaats. Het volledig koppel kan in het
volledig bereik worden benut. Met een enkele zware 4” centrale
vergrendelas met ingebouwde bekken. Wisselen van de ene naar
de andere buisdiameter kan hierdoor snel en eenvoudig worden
uitgevoerd. De PREP 20 is verkrijgbaar in pneumatische of met een
3200 Watt Heavy Duty elektromotor.
TAG Prep 24

TAG Prep 24

TAG buis afschuinmachine   7”– 24”
 
PREP 24   180mm - 600mm I/D
     
Een krachtige, Heavy Duty elektrische of pneumatische motor drijft een versnellingsbak aan, waarbij 3,5 PK wordt omgezet in een koppel van 12500 Nm!! Door de 150mm vergrendelas kan een ongeëvenaard sterke afschuining worden verzekerd. Met de ingebouwde klembekken in een 6 punts vergrendelingssysteem, heeft de PREP 24 een indrukwekkend bereik van 7” tot 24”!!
 
Het klemsysteem en de voeding worden door een ratel bediend. Het vast zetten kan in een paar seconden, en zorgt voor een consistente voeding voor een perfecte afwerking van het oppervlak, zelfs op dikwandige buizen.
SPBM

SPBM

SPBM   2”– 48”
(Stationare Buis afschuinmachine)
     
De SPBM range van stationaire buis afschuinmachines zijn speciaal ontworpen voor het snel, nauwkeurig en eenvoudig afschuinen van buizen. Dankzij de goede stabiliteit is elke bewerking identiek. Deze machines zijn ontwikkeld voor een maximale productiviteit. Buizen van elk materiaal kunnen worden afgeschuind. Machines kunnen worden geleverd met een handbediening, of met een elektrische en automatische vergrendeling en voeden.
Flange Facing Machine

Flange Facing Machine

FLANGE FACING MACHINES
 
Leverbaar voor inw. en uitw. toepassingen 0”–275”
     
Voor het afvlakken van flenzen, het maken van groeven voor afdichtingsringen en voor het zowel inwendig als uitwendig afschuinen en bewerken van buizen. De TAG opspanmachines zijn zelfcentrerend (op bepaalde modellen) en met een verstelbare
positiemotor, kan een grotere nauwkeurigheid op grotere buisdiameters worden gegarandeerd. Met automatische voeding, voor een radiale en axiale verplaatsing van de snijkop.